Na korak do cilja

Budućnost će utakmicu protiv Jedinstva odigrati pred praznim tribinama, jer je Disciplinska komisija donijela odluku o zabrani prisustva gledalaca.

Izvršni direktor otvorio je press konferenciju odgovorom na novinarsko pitanje kako klub sada gleda na dešavanja sa utakmice protiv Mladosti.

- Utakmica je imala sve uslove da bude nastavljena. Odluku o prekidu donio je delegat i mi nemamo ovlašćenja da se miješamo u nju. Kao klub i dalje stojimo iza toga da navijanje treba da bude korektno i sportski. Uprava policije isključivo odlučuje o bezbjedonosnoj procjeni i jedino oni mogu isprazniti tribinu. Klub njih angažuje jer ima zakonsku obavezu na to i plaća im za izvršen posao.

Novinare je zanimalo i kako je polusezona uticala na upravu kluba.

- Kao nova uprava koja je tu od septembra, uradili smo sve da konsolidujemo klub i vjerujem da smo u tome u velikoj mjeri uspjeli. Rezultati su nam u prvoj polusezoni bili vjetar u leđa, dok je proljećni dio bio vrlo stresan. Kao što smo bili podrška stručnom štabu i fudbalerima u prvom dijelu sezone, tako je nastavljeno i u ovim kriznim momentima. Iskoristili smo sve mehanizme da maksimalno pomognemo i podržimo fudbalere da daju maksimum na terenu. Svjedoci smo loših rezultata, na svim nivoima kluba mobilizacija je bila maksimalna od prvog dana i bili smo jedinstveni u cilju da se ova sezona završi na način na koji je započeta. Vjerujem da ćemo svi nakon ovoga biti snažniji, a sigurno pametniji i iskusniji.

Treneru Miodragu Vukotiću uskoro ističe ugovor, a na pitanje razmišlja li klub da mu ponudi novi ugovor, Velibor Bošković je izjavio : 

- Obzirom da sezona još uvijek traje, neumjesno je u tome govoriti. Kao ozbiljan klub, nakon završene sezone slijedi analiza rada i rezultata, a nakon toga razgovori sa svima, a prije svega sa šefom stručnog štaba Vukotićem. Uprava kluba je u prelaznom roku ispoštovala želju stručnog štaba i dovedena su pojačanja koje je stručni štab zahtijevao. Sve što se nakon toga izdešavalo rezultat je različitih okolnosti ali smo u tom momentu donijeli ispravnu odluku i doveli konkretno dva pojačanja koja su od nas tražena.

Pomoćni trener Vladan Tomić svjestan je rezultatske krize u kojoj se klub nalazi, ali podvlači da je Budućnost lider od starta.

- Došli smo na korak od ostvarenja cilja. Klub kao što je Budućnost uvijek pretenduje da bude na prvom mjestu, mnogo ranije smo očekivali rasplet šampionata, ali evo u posljednjoj utakmici sezone sve je u našim rukama. Moraćemo da sagledamo sve stvari koje su se izdešavale, sve ovo je veliko iskustvo, a ova generacija je lider od starta i smatram da nam prvo mjesto pripada i na kraju. Titula je apsolutno zaslužena, u drugom dijelu sezone smo uspjeli da ostanemo na vrhu i spletom okolnosti, ali prije svega uz nas je bila uprava kluba koja nam je dala podršku da izguramo ovo do kraja. Mi i dalje odlučujemo o svojoj sudbini, uradićemo to što nam pripada i to je najbitnije.

Utakmica protiv Jedinstva igra se u subotu, 27. maja od 17.30 časova. Meč se igra pred praznim tribinama.

Telekom 1.CFL
Odig Poena
1 Sutjeska 15 39
2 Budućnost 15 28
3 Zeta 15 20
4 Grbalj 15 20
5 Kom 15 19
6 Mladost 15 18
7 Iskra 15 17
8 Rudar 15 16
9 Petrovac 15 13
10 Dečić 15 11
Poslednje vijesti
novembar 24, 2017

Da nastavimo u ovom ritmu

Napadač Budućnosti Darko Nikač pred utakmicu sa Petrovcem vjeruje da…
novembar 23, 2017

Nikač odveo Budućnost u polufinale

Fudbaleri Budućnosti su i u drugom meču četvrtfinala Kupa savladali…
novembar 21, 2017

Mirković : Mi se pitamo!

Budućnost u srijedu u Nikšiću igra revanš utakmicu četvrtfinala Kupa Crne…
novembar 21, 2017

Održana ECA konferencija za mlade

Protekle nedjelje u Minhenu je održana treća ECA konferencija o fudbalskim…