Na korak do cilja

Budućnost će utakmicu protiv Jedinstva odigrati pred praznim tribinama, jer je Disciplinska komisija donijela odluku o zabrani prisustva gledalaca.

Izvršni direktor otvorio je press konferenciju odgovorom na novinarsko pitanje kako klub sada gleda na dešavanja sa utakmice protiv Mladosti.

- Utakmica je imala sve uslove da bude nastavljena. Odluku o prekidu donio je delegat i mi nemamo ovlašćenja da se miješamo u nju. Kao klub i dalje stojimo iza toga da navijanje treba da bude korektno i sportski. Uprava policije isključivo odlučuje o bezbjedonosnoj procjeni i jedino oni mogu isprazniti tribinu. Klub njih angažuje jer ima zakonsku obavezu na to i plaća im za izvršen posao.

Novinare je zanimalo i kako je polusezona uticala na upravu kluba.

- Kao nova uprava koja je tu od septembra, uradili smo sve da konsolidujemo klub i vjerujem da smo u tome u velikoj mjeri uspjeli. Rezultati su nam u prvoj polusezoni bili vjetar u leđa, dok je proljećni dio bio vrlo stresan. Kao što smo bili podrška stručnom štabu i fudbalerima u prvom dijelu sezone, tako je nastavljeno i u ovim kriznim momentima. Iskoristili smo sve mehanizme da maksimalno pomognemo i podržimo fudbalere da daju maksimum na terenu. Svjedoci smo loših rezultata, na svim nivoima kluba mobilizacija je bila maksimalna od prvog dana i bili smo jedinstveni u cilju da se ova sezona završi na način na koji je započeta. Vjerujem da ćemo svi nakon ovoga biti snažniji, a sigurno pametniji i iskusniji.

Treneru Miodragu Vukotiću uskoro ističe ugovor, a na pitanje razmišlja li klub da mu ponudi novi ugovor, Velibor Bošković je izjavio : 

- Obzirom da sezona još uvijek traje, neumjesno je u tome govoriti. Kao ozbiljan klub, nakon završene sezone slijedi analiza rada i rezultata, a nakon toga razgovori sa svima, a prije svega sa šefom stručnog štaba Vukotićem. Uprava kluba je u prelaznom roku ispoštovala želju stručnog štaba i dovedena su pojačanja koje je stručni štab zahtijevao. Sve što se nakon toga izdešavalo rezultat je različitih okolnosti ali smo u tom momentu donijeli ispravnu odluku i doveli konkretno dva pojačanja koja su od nas tražena.

Pomoćni trener Vladan Tomić svjestan je rezultatske krize u kojoj se klub nalazi, ali podvlači da je Budućnost lider od starta.

- Došli smo na korak od ostvarenja cilja. Klub kao što je Budućnost uvijek pretenduje da bude na prvom mjestu, mnogo ranije smo očekivali rasplet šampionata, ali evo u posljednjoj utakmici sezone sve je u našim rukama. Moraćemo da sagledamo sve stvari koje su se izdešavale, sve ovo je veliko iskustvo, a ova generacija je lider od starta i smatram da nam prvo mjesto pripada i na kraju. Titula je apsolutno zaslužena, u drugom dijelu sezone smo uspjeli da ostanemo na vrhu i spletom okolnosti, ali prije svega uz nas je bila uprava kluba koja nam je dala podršku da izguramo ovo do kraja. Mi i dalje odlučujemo o svojoj sudbini, uradićemo to što nam pripada i to je najbitnije.

Utakmica protiv Jedinstva igra se u subotu, 27. maja od 17.30 časova. Meč se igra pred praznim tribinama.

Telekom 1.CFL
Odig Poena
1 Sutjeska 36 79
2 Budućnost 36 57
3 OFK Titograd 36 51
4 Grbalj 36 50
5 Zeta 36 49
6 Rudar 36 49
7 Iskra 36 45
8 Kom 36 43
9 Petrovac 36 38
10 Dečić 36 21
Poslednje vijesti
September 20, 2018

Samo bod protiv agresivnog Rudara

Konačan rezultat utakmice pod Goricom završio je bez podataka 0:0. "Napeta…
September 16, 2018

Važna pobjeda na gostovanju

U okviru 7. kola Telekom Prve lige, Budućnost je gostovala Grblju koji je…
September 05, 2018

Zoran Govedarica više nije trener FK Budućnost

"Fudbalski klub Budućnost obavještava javnost da Zoran Govedarica iz…
August 29, 2018

Da se mirno ode na pauzu

U subotu od 20 časova Budućnost dočekuje ekipu Petrovca u okviru 6. kola…