Stadion

STADION POD GORICOM

Na atraktivnoj lokaciji pod Goricom, između crkve Svetog Đorđa i centra grada, smješten je Gradski stadion u Podgorici. Ovaj hram crnogorskog fudbala ima više od šest decenija dugu i zanimljivu istoriju.

Na njegovom "zelenom tepihu" rasle su i stasavale generacije podgoričkih fudbalera, najbolji među njima ostavili su neizbrisiv trag u analima fudbalske igre i tako širom svijeta pronijeli slavu crnogorskog sporta.

ISTORIJA

Podgoričani su prvi pravi stadion dobili tek nakon II svjetskog rata, tačnije 1947. godine, kada je izgrađena njegova prva verzija sa drvenom tribinom na zapadu. No, nažalost već 1954. godine stadion je izgorio u velikom požaru. Nakon toga stadion je više puta rekonstruisan i dograđivan.

Napravljene su nove betonske tribine bez sjedišta, pa je stadion mogao primiti i do dvadeset hiljada gledalaca. To je bilo vrijeme kad je grad zagledan u "Budućnost" živio za njene utakmice, rekordne posjete bilježene su na susretima sa klubovima tkz. "Velike četvorke". Pored fudbala omiljeni sport podgoričana bio je boks. Na ringu ispred Zapadne tribine, BK "Budućnost" je dočekivala ekipe Prve bokserske lige. Na atletskoj stazi, koja je kasnijom rekonstrukcijom uklonjena, odvijala su se takmičenja u "Kraljici sportova". Stadion je u to doba bio domaćin i brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija. U periodu 1981-1983. godine sagrađena je nova Zapadna tribina sa ložom i VIP salonima.

Prvu fudbalsku utakmicu pod svjetlošću reflektora na stadionu pod Goricom "Budućnost" je odigrala 1989. godine. Moderna Sjeverna i Južna tribina sa novim svlačionicama i pratećim sadržajima su završene 2007. godine.Urađena je i rekonstrukcija terena i nova drenaža, pa je travnata podloga pod Goricom postala najbolja u Crnoj Gori.

flag corner lines VIJESTI

SVE VIJESTI
NAJVAŽNIJE
IZVEŠTAJI

flag corner lines PRATITE NAS

FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM

flag corner lines KONTAKT

TEL: 020 687 777
FAX: 020 687 777

MAIL: info@fk-buducnost.me 
           fcbuducnost@gmail.com

Copyright © 2017 FK Budućnost Podgorica zvanični portal. Sva prava zadržana.